Czerwona kapusta z sosem chrzanowo- cytrynowym.
Surówka z czerwonej kapusty z sosem chrzanowo- cytrynowym
Składniki
- 1/2 główki czerwonej kapusty
- 1 marchew
- pół jabłka
- 1/2 selera
- fenkuł (opcjonalnie)
- sos:
- szklanka jogurtu
- łyżka chrzanu
- łyżka majonezu
- pieprz świeżo mielony i sól do smaku
- sok z cytryny i skórka otarta
Składniki
- 1/2 główki czerwonej kapusty
- 1 marchew
- pół jabłka
- 1/2 selera
- fenkuł (opcjonalnie)
- sos:
- szklanka jogurtu
- łyżka chrzanu
- łyżka majonezu
- pieprz świeżo mielony i sól do smaku
- sok z cytryny i skórka otarta

Etapy przygotowania
Warzywa obierany, szatkujemy w malakserze albo ścieramy na tarce marchew, jabłko i seler. Kapustę i fenkuł szatkujemy drobno. Przekładamy do miski warzywa. Solimy i wygniatamy reką z niewielką ilością soli i pieprzu. Doprawiamy sosem jogurtowo-chrzanowym.
Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Komunia
- Warzywa
- Papryka
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Szynki
Odsłon: 4775
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
- Wielkanoc
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Kiełbasy
- Dla zdrowia
Odsłon: 94

Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 207
Ostatnio komentowane przepisy

Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Komunia
- Warzywa
- Papryka
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Szynki
Odsłon: 4775
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
- Wielkanoc
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Kiełbasy
- Dla zdrowia
Odsłon: 94

Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 207


Składniki
- 1/2 główki czerwonej kapusty
- 1 marchew
- pół jabłka
- 1/2 selera
- fenkuł (opcjonalnie)
- sos:
- szklanka jogurtu
- łyżka chrzanu
- łyżka majonezu
- pieprz świeżo mielony i sól do smaku
- sok z cytryny i skórka otarta
Warzywa obierany, szatkujemy w malakserze albo ścieramy na tarce marchew, jabłko i seler. Kapustę i fenkuł szatkujemy drobno. Przekładamy do miski warzywa. Solimy i wygniatamy reką z niewielką ilością soli i pieprzu. Doprawiamy sosem jogurtowo-chrzanowym.