Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo chrupiąca surówka z kalarepki. Warto wykorzystać także liście, które są zupełnie niedocenane
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8465
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2964
Polecam.
Odsłon: 1717
Polecam.
Odsłon: 496
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8465
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2964
Polecam.
Odsłon: 1717
Polecam.
Odsłon: 496
Składniki
Kalarepkę obieramy i kroimy w cienkie plastry. Liście kroimy na mniejsze kawałki. Najsmaczniejsze są najmłodsze liście. Liście jarmużu sparzamy i kroimy. Ogórka i rzodkiewki kroimy w cienkie plastry. Wszystkie warzywa i liście mieszamy z olejem i octem balsamicznym. Doprawiamy pieprzem, a przed podaniem dekorujamy słonecznikiem. U mnie sałatka była dodatkiem do grillowanego sera halloumi i sprawdziła się doskonale