Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo chrupiąca surówka z kalarepki. Warto wykorzystać także liście, które są zupełnie niedocenane
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 169
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40344
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5136
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 169
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40344
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5136
Składniki
Kalarepkę obieramy i kroimy w cienkie plastry. Liście kroimy na mniejsze kawałki. Najsmaczniejsze są najmłodsze liście. Liście jarmużu sparzamy i kroimy. Ogórka i rzodkiewki kroimy w cienkie plastry. Wszystkie warzywa i liście mieszamy z olejem i octem balsamicznym. Doprawiamy pieprzem, a przed podaniem dekorujamy słonecznikiem. U mnie sałatka była dodatkiem do grillowanego sera halloumi i sprawdziła się doskonale