Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo chrupiąca surówka z kalarepki. Warto wykorzystać także liście, które są zupełnie niedocenane
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54217
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 545
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5587
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54217
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 545
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5587
 
         
         
                Składniki
Kalarepkę obieramy i kroimy w cienkie plastry. Liście kroimy na mniejsze kawałki. Najsmaczniejsze są najmłodsze liście. Liście jarmużu sparzamy i kroimy. Ogórka i rzodkiewki kroimy w cienkie plastry. Wszystkie warzywa i liście mieszamy z olejem i octem balsamicznym. Doprawiamy pieprzem, a przed podaniem dekorujamy słonecznikiem. U mnie sałatka była dodatkiem do grillowanego sera halloumi i sprawdziła się doskonale