Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo chrupiąca surówka z kalarepki. Warto wykorzystać także liście, które są zupełnie niedocenane
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14853
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2881
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3419
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14853
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2881
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3419
Składniki
Kalarepkę obieramy i kroimy w cienkie plastry. Liście kroimy na mniejsze kawałki. Najsmaczniejsze są najmłodsze liście. Liście jarmużu sparzamy i kroimy. Ogórka i rzodkiewki kroimy w cienkie plastry. Wszystkie warzywa i liście mieszamy z olejem i octem balsamicznym. Doprawiamy pieprzem, a przed podaniem dekorujamy słonecznikiem. U mnie sałatka była dodatkiem do grillowanego sera halloumi i sprawdziła się doskonale