Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z dodatkiem liści kalarepy

Surówka z dodatkiem liści kalarepy

Autor:

Przepisów i artykułów: 346 Ocena: 3136

Dodano:

Odsłon: 1005

Bardzo chrupiąca surówka z kalarepki. Warto wykorzystać także liście, które są zupełnie niedocenane

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z dodatkiem liści kalarepy

Przygotowanie

  1. Kalarepkę obieramy i kroimy w cienkie plastry. Liście kroimy na mniejsze kawałki. Najsmaczniejsze są najmłodsze liście.
    Liście jarmużu sparzamy i kroimy.
    Ogórka i rzodkiewki kroimy w cienkie plastry.

    Wszystkie warzywa i liście mieszamy z olejem i octem balsamicznym. Doprawiamy pieprzem, a przed podaniem dekorujamy słonecznikiem.

    U mnie sałatka była dodatkiem do grillowanego sera halloumi i sprawdziła się doskonale

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 29 lipca 2019 Sałatka super,kalarepkę bardzo lubię,liści z niej nigdy nie jadłam,myślę,że po zaprawieniu są miękkie:) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń