Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo chrupiąca surówka z kalarepki. Warto wykorzystać także liście, które są zupełnie niedocenane
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7564
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2592
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7564
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2592
Składniki
Kalarepkę obieramy i kroimy w cienkie plastry. Liście kroimy na mniejsze kawałki. Najsmaczniejsze są najmłodsze liście. Liście jarmużu sparzamy i kroimy. Ogórka i rzodkiewki kroimy w cienkie plastry. Wszystkie warzywa i liście mieszamy z olejem i octem balsamicznym. Doprawiamy pieprzem, a przed podaniem dekorujamy słonecznikiem. U mnie sałatka była dodatkiem do grillowanego sera halloumi i sprawdziła się doskonale