Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówki to nieodłączny element dań. Nie można przygotować prawidłowo zbilansowanego posiłku bez dodatku warzyw, najlepiej świeżych. Jednocześnie ten dodatek nie powinien dominować smaku mięs czy ryb. Dlatego zwykle najlepsze są proste, delikatne surówki z 2-3 składników – takie jak surówka z jabłkiem i marchewką z dodatkiem selera.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7557
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 196
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2316
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 523
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7557
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 196
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2316
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 523
Składniki
Umyj jabłka i usuń z nich gniazda nasienne. Obierz marchewki i seler.
Pokrój wszystkie składniki w cienkie słupki lub zetrzyj na dużych oczkach tarki.
Posiekaj drobno natkę pietruszki.
Umieść wszystkie składniki w misce i wymieszaj.
W osobnym naczyniu połącz śmietanę z sokiem z cytryny. Dopraw sos solą i pieprzem. Wmieszaj do surówki.
Wstaw surówkę na co najmniej pół godziny do lodówki, by przegryzły się smaki.