Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówki to nieodłączny element dań. Nie można przygotować prawidłowo zbilansowanego posiłku bez dodatku warzyw, najlepiej świeżych. Jednocześnie ten dodatek nie powinien dominować smaku mięs czy ryb. Dlatego zwykle najlepsze są proste, delikatne surówki z 2-3 składników – takie jak surówka z jabłkiem i marchewką z dodatkiem selera.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1494
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1494
Składniki
Umyj jabłka i usuń z nich gniazda nasienne. Obierz marchewki i seler.
Pokrój wszystkie składniki w cienkie słupki lub zetrzyj na dużych oczkach tarki.
Posiekaj drobno natkę pietruszki.
Umieść wszystkie składniki w misce i wymieszaj.
W osobnym naczyniu połącz śmietanę z sokiem z cytryny. Dopraw sos solą i pieprzem. Wmieszaj do surówki.
Wstaw surówkę na co najmniej pół godziny do lodówki, by przegryzły się smaki.