Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna i szybka w przygotowaniu surówka, która będzie idealnym dodatkiem do obiadu. Surówka świetnie komponuje się z rybami oraz różnego rodzaju potrawami mięsnymi
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4448
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5899
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1355
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12673
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4448
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5899
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1355
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12673
Składniki
Kalarepki, marchewki oraz jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Koperek drobno siekamy.
Majonez, śmietanę, sok z cytryny i cukier puder* łączymy w miseczce i dodajemy do pozostałych składników. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą oraz pieprzem i wstawiamy do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Surówkę przez podaniem warto przemieszać. * Możemy użyć cukru pudru z ksylitolu lub erytrytolu, a także pominąć dosładzanie, jeśli użyliśmy słodkiej odmiany jabłek.