Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z kapusty jest jednym z najczęściej serwowanych dodatków do mięsnych dań w polskiej kuchni. Możesz mieć pewność, że spotka się z dobrym przyjęciem gości, gdy zaserwujesz ją do obiadu. Jeśli tobie znudziło się już nieco tradycyjne zestawienie składników, wzbogać je o kilka nowych. Świetnym pomysłem jest na przykład kapuściana surówka z jarmużem i porem. Dodaj jej charakteru odrobiną chrzanu. Takie zestawienie przypadnie do gustu i tobie, i tradycjonalistom.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8346
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1216
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10078
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 647
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8346
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1216
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10078
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 647
Składniki
Połącz składniki na dressing. Wymieszaj i odstaw na czas przygotowania surówki.
Umyj wszystkie warzywa i jabłko. Z kapusty zdejmij wierzchnie liście. Obierz marchewkę. Z pora odetnij korzenie i zieloną część liści. Z jabłka usuń gniazdo nasienne.
Poszatkuj kapustę. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Por i jabłko pokrój na półplasterki. Półplasterki jabłka pokrój w paski. Posiekaj koperek i liście jarmużu.
Połącz wszystkie składniki w misce. Dodaj dressing i wymieszaj. Dopraw do smaku pieprzem.