Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z kapusty jest jednym z najczęściej serwowanych dodatków do mięsnych dań w polskiej kuchni. Możesz mieć pewność, że spotka się z dobrym przyjęciem gości, gdy zaserwujesz ją do obiadu. Jeśli tobie znudziło się już nieco tradycyjne zestawienie składników, wzbogać je o kilka nowych. Świetnym pomysłem jest na przykład kapuściana surówka z jarmużem i porem. Dodaj jej charakteru odrobiną chrzanu. Takie zestawienie przypadnie do gustu i tobie, i tradycjonalistom.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 740
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424852
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 740
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424852
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Składniki
Połącz składniki na dressing. Wymieszaj i odstaw na czas przygotowania surówki.
Umyj wszystkie warzywa i jabłko. Z kapusty zdejmij wierzchnie liście. Obierz marchewkę. Z pora odetnij korzenie i zieloną część liści. Z jabłka usuń gniazdo nasienne.
Poszatkuj kapustę. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Por i jabłko pokrój na półplasterki. Półplasterki jabłka pokrój w paski. Posiekaj koperek i liście jarmużu.
Połącz wszystkie składniki w misce. Dodaj dressing i wymieszaj. Dopraw do smaku pieprzem.