Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z kapusty jest jednym z najczęściej serwowanych dodatków do mięsnych dań w polskiej kuchni. Możesz mieć pewność, że spotka się z dobrym przyjęciem gości, gdy zaserwujesz ją do obiadu. Jeśli tobie znudziło się już nieco tradycyjne zestawienie składników, wzbogać je o kilka nowych. Świetnym pomysłem jest na przykład kapuściana surówka z jarmużem i porem. Dodaj jej charakteru odrobiną chrzanu. Takie zestawienie przypadnie do gustu i tobie, i tradycjonalistom.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 169
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1003
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8768
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3099
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 169
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1003
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8768
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3099
Składniki
Połącz składniki na dressing. Wymieszaj i odstaw na czas przygotowania surówki.
Umyj wszystkie warzywa i jabłko. Z kapusty zdejmij wierzchnie liście. Obierz marchewkę. Z pora odetnij korzenie i zieloną część liści. Z jabłka usuń gniazdo nasienne.
Poszatkuj kapustę. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Por i jabłko pokrój na półplasterki. Półplasterki jabłka pokrój w paski. Posiekaj koperek i liście jarmużu.
Połącz wszystkie składniki w misce. Dodaj dressing i wymieszaj. Dopraw do smaku pieprzem.