Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z kapusty jest jednym z najczęściej serwowanych dodatków do mięsnych dań w polskiej kuchni. Możesz mieć pewność, że spotka się z dobrym przyjęciem gości, gdy zaserwujesz ją do obiadu. Jeśli tobie znudziło się już nieco tradycyjne zestawienie składników, wzbogać je o kilka nowych. Świetnym pomysłem jest na przykład kapuściana surówka z jarmużem i porem. Dodaj jej charakteru odrobiną chrzanu. Takie zestawienie przypadnie do gustu i tobie, i tradycjonalistom.
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2249
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38661
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1353
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2249
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38661
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1353
Składniki
Połącz składniki na dressing. Wymieszaj i odstaw na czas przygotowania surówki.
Umyj wszystkie warzywa i jabłko. Z kapusty zdejmij wierzchnie liście. Obierz marchewkę. Z pora odetnij korzenie i zieloną część liści. Z jabłka usuń gniazdo nasienne.
Poszatkuj kapustę. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Por i jabłko pokrój na półplasterki. Półplasterki jabłka pokrój w paski. Posiekaj koperek i liście jarmużu.
Połącz wszystkie składniki w misce. Dodaj dressing i wymieszaj. Dopraw do smaku pieprzem.