Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z kapusty jest jednym z najczęściej serwowanych dodatków do mięsnych dań w polskiej kuchni. Możesz mieć pewność, że spotka się z dobrym przyjęciem gości, gdy zaserwujesz ją do obiadu. Jeśli tobie znudziło się już nieco tradycyjne zestawienie składników, wzbogać je o kilka nowych. Świetnym pomysłem jest na przykład kapuściana surówka z jarmużem i porem. Dodaj jej charakteru odrobiną chrzanu. Takie zestawienie przypadnie do gustu i tobie, i tradycjonalistom.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11427
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 61
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7747
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155007
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1083
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11427
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 61
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7747
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155007
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1083
Składniki
Połącz składniki na dressing. Wymieszaj i odstaw na czas przygotowania surówki.
Umyj wszystkie warzywa i jabłko. Z kapusty zdejmij wierzchnie liście. Obierz marchewkę. Z pora odetnij korzenie i zieloną część liści. Z jabłka usuń gniazdo nasienne.
Poszatkuj kapustę. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Por i jabłko pokrój na półplasterki. Półplasterki jabłka pokrój w paski. Posiekaj koperek i liście jarmużu.
Połącz wszystkie składniki w misce. Dodaj dressing i wymieszaj. Dopraw do smaku pieprzem.