Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tę surówkę zaczerpnęłam z książki pt. Sałatki i surówki. Surówkę trochę zmodyfikowałam. Surówka bardzo smaczna , pożywna i prosta w przygotowaniu. Polecam
miska, nóż, tarka, łyżka, deska do krojenia,
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 60
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2427
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 520
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 863
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 60
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2427
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 520
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 863
Składniki
Kapustę oczyścić z brzydkich wierzchnich liści, przekroić na ćwiartki , drobno posiekać i oprószyć solą. Gdy kapusta zmięknie i puści sok odcisnąć. Marchewkę i jabłko obrać , zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę po obraniu pokroić w drobną kostkę. Przygotowane składniki dodać do kapusty , wlać oliwę ,sok z pomarańczy i cytryny , syrop klonowy wymieszać. Do całości dołożyć rodzynki i posypać cukrem. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Schłodzić w lodówce. Smacznego
Przygotowanie składników.
Pyszna surówka gotowa do podania.