Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tę surówkę zaczerpnęłam z książki pt. Sałatki i surówki. Surówkę trochę zmodyfikowałam. Surówka bardzo smaczna , pożywna i prosta w przygotowaniu. Polecam
miska, nóż, tarka, łyżka, deska do krojenia,
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5106
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 187
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5106
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 187
Składniki
Kapustę oczyścić z brzydkich wierzchnich liści, przekroić na ćwiartki , drobno posiekać i oprószyć solą. Gdy kapusta zmięknie i puści sok odcisnąć. Marchewkę i jabłko obrać , zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę po obraniu pokroić w drobną kostkę. Przygotowane składniki dodać do kapusty , wlać oliwę ,sok z pomarańczy i cytryny , syrop klonowy wymieszać. Do całości dołożyć rodzynki i posypać cukrem. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Schłodzić w lodówce. Smacznego
Przygotowanie składników.
Pyszna surówka gotowa do podania.