Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tę surówkę zaczerpnęłam z książki pt. Sałatki i surówki. Surówkę trochę zmodyfikowałam. Surówka bardzo smaczna , pożywna i prosta w przygotowaniu. Polecam
miska, nóż, tarka, łyżka, deska do krojenia,
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 314
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 472
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 314
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 472
Składniki
Kapustę oczyścić z brzydkich wierzchnich liści, przekroić na ćwiartki , drobno posiekać i oprószyć solą. Gdy kapusta zmięknie i puści sok odcisnąć. Marchewkę i jabłko obrać , zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę po obraniu pokroić w drobną kostkę. Przygotowane składniki dodać do kapusty , wlać oliwę ,sok z pomarańczy i cytryny , syrop klonowy wymieszać. Do całości dołożyć rodzynki i posypać cukrem. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Schłodzić w lodówce. Smacznego
Przygotowanie składników.
Pyszna surówka gotowa do podania.