Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na kapustę otwarty. Dzisiaj proponuję surówkę z dodatkiem rukoli, szalotki i czosnku.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12034
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1339
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12681
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4050
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12034
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1339
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12681
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4050
Składniki
Kapustę szatkujemy na tarce lub drobno siekamy nożem. Listki rukoli kroimy w paski. Rukolę i kapustę przekładamy do miski, posypujemy szczyptą soli i lekko wygniatamy. Dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i posiekaną szalotkę. Na koniec dodajemy majonez, jogurt naturalny około pół łyżeczki cukru trochę pieprzu i ew. sól dla smaku.