Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kapusty i rukoli *3

Surówka z kapusty i rukoli *3

Autor:

Przepisów i artykułów: 767 Ocena: 14945

Dodano:

Odsłon: 135

Sezon na kapustę otwarty. Dzisiaj proponuję surówkę z dodatkiem rukoli, szalotki i czosnku.

Składniki

  • 1/2 białej kapusty
  • 2-3 garście listków rukoli
  • 2 szalotki
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • cukier, sok z cytryny
  • sól, pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z kapusty i rukoli *3

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy na tarce lub drobno siekamy nożem.
    Listki rukoli kroimy w paski.
    Rukolę i kapustę przekładamy do miski, posypujemy szczyptą soli i lekko wygniatamy.
    Dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i posiekaną szalotkę.
    Na koniec dodajemy majonez, jogurt naturalny około pół łyżeczki cukru trochę pieprzu i ew. sól dla smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 29 września 1,2,3 ... chyba będzie kontynuacja? ;)
Pyszna surówka, do obiadu ideał, choć powiedziawszy prawdę, można ją zjeść samą :D
Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń