Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na kapustę otwarty. Dzisiaj proponuję surówkę z dodatkiem rukoli, szalotki i czosnku.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93709
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2682
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3512
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1611
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2282
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93709
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2682
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3512
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1611
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2282
Składniki
Kapustę szatkujemy na tarce lub drobno siekamy nożem. Listki rukoli kroimy w paski. Rukolę i kapustę przekładamy do miski, posypujemy szczyptą soli i lekko wygniatamy. Dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i posiekaną szalotkę. Na koniec dodajemy majonez, jogurt naturalny około pół łyżeczki cukru trochę pieprzu i ew. sól dla smaku.