Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kapusty pekińskiej (1)

Surówka z kapusty pekińskiej (1)

Autor:

Przepisów i artykułów: 730 Ocena: 48625

Dodano:

Odsłon: 13700

Wersja light.

Składniki

  • kapusta pekińska 1/2 szt
  • ogórek szklarniowy 1/2 szt
  • pomidor 1 szt
  • oliwa z oliwek 1 łyżka, ocet winny 1 łyżka, sok z cytryny 1 łyżka
  • sól
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską poszatkować, posolić. Odstawić na godzinę, aby zmiękła i puściła wodę. Po tym czasie odcisnąć, dodać pokrojonego pomidora i ogórka. Warzywa wymieszać, polać oliwą z oliwek, octem winnym. Doprawić sokiem z cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 28 stycznia 2014 Jak zwykle pyszności :) Pekińska jest bardzo wdzięcznym warzywem i wszystko do niej pasuje :) Odpowiedzi: 2 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń