Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kapusty pekińskiej i czarnej rzepy

Surówka z kapusty pekińskiej i czarnej rzepy

Autor:

Przepisów i artykułów: 730 Ocena: 48613

Dodano:

Odsłon: 4155

Czarna rzepa skrywa biały miąższ o dość ostrym smaku, zawiera dużo składników odżywczych i mnóstwo witamin, dlatego warto ją wykorzystywać przy produkcji naszych posiłków.

Składniki

  • kapusta pekińska 1 sztuka
  • czarna rzepa 1 sztuka
  • marchew 1/2 sztuki
  • ogórek kiszony 3 sztuki
  • sól
  • majonez 2 łyżki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską pokroić w cienkie paseczki, posolić i odstawić na godzinę, aby zmiękła i puściła wodę. Po tym czasie kapustę odcisnąć, wymieszać z pozostałymi warzywami utartymi na tarce o grubych oczkach i majonezem.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 02 marca 2015 Beatko, to jest moja ulubiona surówka z czarnej rzepy <3, ja lubię pogryzać rzepę w sezonie poza kalarepkowym :) Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń