Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam surówki z kapusty pekińskiej. Mam na nie kilka sprawdzonych przepisów. Oto jeden z nich.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 557
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 557
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Fasolę dzień przed zrobieniem surówki zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia fasolę ugotować w tej wodzie, w której się moczyła, lekko osolić po ugotowaniu. Odcedzić, wystudzić. W czasie gotowania fasoli, pokroić kapustę pekińską i posolić. Odstawić na godzinę, aby zmiękła i puściła wodę. Po tym czasie kapustę odcisnąć. Paprykę konserwową pokroić w kostkę, ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, połączyć z kapustą pekińską. Dodać jeszcze wystudzoną fasolę i majonez. Wszystko wymieszać i surówka gotowa. Smacznego :)