Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z kiszonej kapusty to w polskiej kuchni jeden z najpopularniejszych dodatków do dań obiadowych. Na imprezach czy w lokalach serwowana jest tak często, że niektórzy mogą czuć przesyt tym wariantem porcji warzyw do kotleta z ziemniakami. Jeśli należysz do tych osób, możesz oczywiście wybrać inną pozycję z menu. Pamiętaj jednak, że warto włączać kiszonki do swojej diety, bo są źródłem wielu cennych dla zdrowia składników odżywczych. Dobrym dla ciebie rozwiązaniem może być surówka z kiszonej kapusty inaczej – doprawiona zaskakującym sosem z miodu i musztardy!
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 139
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 862
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 512
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 546
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 139
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 862
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 512
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 546
Składniki
Odciśnij kapustę kiszoną z soku. Wykorzystaj go do innych celów. Kapustę poszatkuj dość drobno i umieść w misce.
Obierz cebulę. Przekrój wzdłuż na ćwiartki, a każdą z ćwiartek pokrój na plasterki. Dołóż do kapusty.
Obierz jabłko i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wymieszaj z kapustą i cebulą.
Obierz marchewkę i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj do pozostałych składników.
Połącz miód z oliwą, musztardą i sokiem z cytryny. Wymieszaj na jednolity sos.
Zalej surówkę sosem i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wstaw na pół godziny do lodówki, by przegryzły się smaki. Przed podaniem wymieszaj ponownie.