Surówkę możemy wzbogacić dodając startą marchew lub jabłko a oprócz natki pietruszki posiekaną kolendrę lub koperek.
Surówka z młodej kapusty
Składniki
- młoda kapusta 1 szt
- natka pietruszki 1 pęczek
- olej 3 łyżki
- cukier 1 łyżeczka
- sól 1 łyżka
Składniki
- młoda kapusta 1 szt
- natka pietruszki 1 pęczek
- olej 3 łyżki
- cukier 1 łyżeczka
- sól 1 łyżka

Etapy przygotowania
Z kapusty usuwamy wierzchnie uszkodzone i zanieczyszczone liście. Następnie szatkujemy ją, posypujemy solą, ugniatamy i odstawiamy na 30 min. Po tym czasie odciskamy wytworzony sok. Natkę drobno siekamy i dodajemy do kapusty. Dodajemy olej i doprawiamy do smaku cukrem. Mieszamy. Odstawiamy na kwadrans.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 555
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 298
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 555
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 298



Składniki
- młoda kapusta 1 szt
- natka pietruszki 1 pęczek
- olej 3 łyżki
- cukier 1 łyżeczka
- sól 1 łyżka
Z kapusty usuwamy wierzchnie uszkodzone i zanieczyszczone liście. Następnie szatkujemy ją, posypujemy solą, ugniatamy i odstawiamy na 30 min. Po tym czasie odciskamy wytworzony sok. Natkę drobno siekamy i dodajemy do kapusty. Dodajemy olej i doprawiamy do smaku cukrem. Mieszamy. Odstawiamy na kwadrans.