Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka i bardzo smaczna surówka z młodej kapusty, natki pietruszki z czosnkiem i curry, będzie wspaniałym dodatkiem do dań obiadowych z mięsem i ziemniakami lub do dań z grilla. Przygotowałam ją z natką pietruszki ale zamiast niej można użyć koperku i też będzie smaczna.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Umytą młodą kapustę siekamy, przekładamy do miski lekko solimy i odstawiamy na kilkanaście minut alby zmiękła. Przez praskę do miski przeciskamy czosnek, lekko oprószamy solą i czarnym pieprzem, dodajemy przyprawę curry i majonez, wszystko dokładnie mieszamy. Natkę pietruszki niezbyt drobno siekamy, dodajemy do kapusty, surówkę polewamy sosem i dokładnie mieszamy.