Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy tylko sezon grillowy rusza pełną parą, szukamy przepisów, które nie tylko doskonale komponują się z soczystymi mięsami i warzywami z rusztu, ale też dodają świeżości do całego menu. Jednym z takich niezawodnych dodatków jest surówka z młodej kapusty – lekka, chrupiąca i pełna aromatycznych dodatków, które idealnie podkreślają smak grillowanych dań. Dlaczego warto postawić na młodą kapustę? Jej delikatność i świeży smak sprawiają, że świetnie łączy się z jogurtowym sosem, koperkiem i szczypiorkiem. To surówka, którą można przygotować w kilka chwil, a jej smak po krótkim czasie w lodówce staje się jeszcze lepszy. Dziś podzielę się z Wami prostym, ale genialnym przepisem, który podbije Wasze grillowe spotkania.
deska do krojenia, miska, nóż
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 648
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1368
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458353
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1625
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2363
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 648
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1368
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458353
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1625
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2363
Składniki
W misce umieszczamy jogurt, dodajemy majonez, musztardę oraz tarty chrzan, całość doprawiamy do smaku odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy.
Młodą kapustę szatkujemy. Koperek drobno siekamy. Szczypiorek z dymki również drobno siekamy. Obraną marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach.
W misce umieszczamy poszatkowaną kapustę, dodajemy posiekany koperek, szczypiorek z dymki oraz startą marchew. Do surówki wlewamy wcześniej przygotowany sos i wszystko dokładnie razem łączymy. Tak przygotowaną surówkę i wstawiamy na 30 minut do lodówki aby wszystkie smaki się przegryzły.