Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Colesław jest jedną z popularniejszych (jeśli nie najpopularniejszą) surówek na świecie. Chrupiąca kapusta, słodka marchewka i ostra cebula to połączenie, które świetnie komponuje się ze swojskim kotletem i ziemniakami, pieczoną rybą, daniami z grilla, ale też np. z potrawami z chińskiej czy wietnamskiej kuchni. Sekret dobrego colesława tkwi jednak nie w samych warzywach, lecz dobrze zbalansowanym dressingu. Co ciekawe, nie ma jednego przepisu na taki sos. Można modyfikować go w zależności od preferencji, ale też rodzaju użytej cebuli czy słodyczy marchewek. Z jakim sosem najsmaczniejsza będzie surówka z młodej kapusty? Colesław w takim wariancie powinien być wyrazisty w smaku, co zapewni połączenie miodu, musztardy i chili.
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2938
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 256
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 125
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2938
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 256
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 125
Składniki
Połącz miód z musztardą i sokiem z cytryny. Wymieszaj, a następnie dodaj majonez i jogurt grecki. Ponownie wymieszaj do połączenia składników Dopraw do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i odrobiną chili. Odstaw na godzinę do lodówki.
Poszatkuj drobno kapustę. Marchewki zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Obierz i pokrój jak najdrobniej szalotki. Wymieszaj wszystkie warzywa w dużej misce. Połącz z sosem i wymieszaj ponownie. Odstaw na co najmniej godzinę do lodówki, by przegryzły się smaki sałatki.