Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Colesław jest jedną z popularniejszych (jeśli nie najpopularniejszą) surówek na świecie. Chrupiąca kapusta, słodka marchewka i ostra cebula to połączenie, które świetnie komponuje się ze swojskim kotletem i ziemniakami, pieczoną rybą, daniami z grilla, ale też np. z potrawami z chińskiej czy wietnamskiej kuchni. Sekret dobrego colesława tkwi jednak nie w samych warzywach, lecz dobrze zbalansowanym dressingu. Co ciekawe, nie ma jednego przepisu na taki sos. Można modyfikować go w zależności od preferencji, ale też rodzaju użytej cebuli czy słodyczy marchewek. Z jakim sosem najsmaczniejsza będzie surówka z młodej kapusty? Colesław w takim wariancie powinien być wyrazisty w smaku, co zapewni połączenie miodu, musztardy i chili.
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 330
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3388
Grecka sałatka ziemniaczana.
Odsłon: 709
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 6021
Przepis na pyszne, pożywne i proste w przygotowaniu placki z cukinii i marche...
Odsłon: 4966
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 330
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3388
Grecka sałatka ziemniaczana.
Odsłon: 709
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 6021
Przepis na pyszne, pożywne i proste w przygotowaniu placki z cukinii i marche...
Odsłon: 4966
Składniki
Połącz miód z musztardą i sokiem z cytryny. Wymieszaj, a następnie dodaj majonez i jogurt grecki. Ponownie wymieszaj do połączenia składników Dopraw do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i odrobiną chili. Odstaw na godzinę do lodówki.
Poszatkuj drobno kapustę. Marchewki zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Obierz i pokrój jak najdrobniej szalotki. Wymieszaj wszystkie warzywa w dużej misce. Połącz z sosem i wymieszaj ponownie. Odstaw na co najmniej godzinę do lodówki, by przegryzły się smaki sałatki.