Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Colesław jest jedną z popularniejszych (jeśli nie najpopularniejszą) surówek na świecie. Chrupiąca kapusta, słodka marchewka i ostra cebula to połączenie, które świetnie komponuje się ze swojskim kotletem i ziemniakami, pieczoną rybą, daniami z grilla, ale też np. z potrawami z chińskiej czy wietnamskiej kuchni. Sekret dobrego colesława tkwi jednak nie w samych warzywach, lecz dobrze zbalansowanym dressingu. Co ciekawe, nie ma jednego przepisu na taki sos. Można modyfikować go w zależności od preferencji, ale też rodzaju użytej cebuli czy słodyczy marchewek. Z jakim sosem najsmaczniejsza będzie surówka z młodej kapusty? Colesław w takim wariancie powinien być wyrazisty w smaku, co zapewni połączenie miodu, musztardy i chili.
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4702
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 277
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 798
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1137
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 417
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4702
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 277
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 798
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1137
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 417
Składniki
Połącz miód z musztardą i sokiem z cytryny. Wymieszaj, a następnie dodaj majonez i jogurt grecki. Ponownie wymieszaj do połączenia składników Dopraw do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i odrobiną chili. Odstaw na godzinę do lodówki.
Poszatkuj drobno kapustę. Marchewki zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Obierz i pokrój jak najdrobniej szalotki. Wymieszaj wszystkie warzywa w dużej misce. Połącz z sosem i wymieszaj ponownie. Odstaw na co najmniej godzinę do lodówki, by przegryzły się smaki sałatki.