Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis to idealna opcja dla osób, które uwielbiają smak młodej kapusty. Surówka świetnie smakować będzie do typowych obiadów z mięsem i ziemniakami. Możesz podać ją również na wzór angielski do ryby i frytek.
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1569
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 488
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 343
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 50
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 52
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1198
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1569
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 488
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 343
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 50
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 52
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1198
Składniki
Zacznij od przygotowania kapusty, należy oberwać ją z zewnętrznych liści. Następnie dokładnie umyć, osuszyć i poszatkować. Tak przygotowaną kapustę zasyp solą wystarczy pół łyżeczki, a następnie odstaw na pół godziny. Po tym czasie odsącz nadmiar wody.
Marchew umyj, obierz i zetrzyj na tarce, a pora drobno pokrój. Wszystkie warzywa umieść w dużej misce.
W misce zmieszaj majonez, musztardę, sok z cytryny, sól i pieprz. Sos wlej do warzyw i dokładnie wymieszaj. Całość możesz udekorować szczypiorkiem.