Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z podkiszanej młodej kapusty świetnie pasuje do dań rybnych, grillowych czy też mięsnych.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4917
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1076
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9666
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1437
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4917
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1076
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9666
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1437
Składniki
Kapustę drobno poszatkuj. Jeśli robisz młodą kapustę samodzielnie, posól ją wcześniej, delikatnie ugnieć (np. w szklanym słoiku) i odstaw na 2-3 godziny, aby puściła sok i lekko złapała kwaśny smak. Następnie odciśnij nadmiar płynu.
Cebule pokrój w drobną kostkę lub cienkie półplasterki. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce.
Szczypiorek drobno posiekaj.
Wszystkie składniki przełóż do dużej miski. Dodaj oliwę, wsyp kminek, dopraw solą, pieprzem i w razie potrzeby szczyptą cukru.
Całość dokładnie wymieszaj i odstaw na około 15 minut, aby smaki się przegryzły.