Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 77
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 164
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 41
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 179
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 77
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 164
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 41
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 179
Składniki
Pory umyć, pokroić w półplasterki, dać na sito i sparzyć gorącą wodą. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, pokroić w drobną kosteczkę. Gdy pory są już zimne włożyć do miski, dodać jajko i majonez, zamieszać. Obrać jabłka, zetrzeć na tarce o grubych oczkach prosto do sałatki. Ścierając jabłka do sałatki, w której jest już majonez, zapobiegamy procesowi ciemnienia owoców. Sałatkę doprawić do smaku solą i pieprzem.