Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego do pieczonego mięsa ;-)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413868
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2192
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413868
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2192
Składniki
Pomarańczę obieramy, w miarę dokładnie usuwamy białe błony i pestki, a następnie kroimy w drobną kostkę. Pory dokładnie płuczemy i kroimy w cienkie pół paseczki. Pokrojone pory i pomarańczę posypujemy cukrem pudrem i odstawiamy na 10 minut w chłodne miejsce.
Śmietanę łączymy z miodem, dodajemy szczyptę soli i pieprzu, lekko ubijamy, aż się spieni.
Pokrojone pory i pomarańczę łączymy z sosem śmietanowym tuż przed podaniem, wszystko dokładnie ze sobą mieszając.
Smacznego !!!