Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego do pieczonego mięsa ;-)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1110
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1104
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13090
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1110
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1104
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13090
Składniki
Pomarańczę obieramy, w miarę dokładnie usuwamy białe błony i pestki, a następnie kroimy w drobną kostkę. Pory dokładnie płuczemy i kroimy w cienkie pół paseczki. Pokrojone pory i pomarańczę posypujemy cukrem pudrem i odstawiamy na 10 minut w chłodne miejsce.
Śmietanę łączymy z miodem, dodajemy szczyptę soli i pieprzu, lekko ubijamy, aż się spieni.
Pokrojone pory i pomarańczę łączymy z sosem śmietanowym tuż przed podaniem, wszystko dokładnie ze sobą mieszając.
Smacznego !!!