Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nastał czas nowalijek, więc warto przyrządzać surówki z krajowych warzyw! Aktualnie możemy cieszyć się polskimi rzodkiewkami. Te jędrne, pełne aromatu warzywa świetnie komponują się z nie mniej wyrazistym od nich porem. Na okazy z rodzimych upraw trzeba wprawdzie jeszcze chwilę poczekać, ale oczywiście już dziś może zagościć na twoim stole apetyczna i pełna zdrowia surówka z rzodkiewki i pora, z dodatkiem świeżego koperku i jogurtowego sosu.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 791
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2826
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 940
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1683
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14589
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 791
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2826
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 940
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1683
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14589
Składniki
Opłucz por i pokrój w półplasterki. Przelej wrzątkiem (na durszlaku) i osusz.
Usuń z rzodkiewek ogonki i łodyżki. Opłucz korzenie. Pokrój na plasterki.
Posiekaj drobno koperek.
Połącz wszystkie warzywa w misce.
Wymieszaj jogurt z majonezem i sokiem z cytryny. Dodaj do warzyw.
Dopraw surówkę solą i pieprzem. Możesz podać od razu, ale najlepsza jest, gdy przegryzą się smaki. Jeśli masz czas, wstaw surówkę na co najmniej godzinę do lodówki.