Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nastał czas nowalijek, więc warto przyrządzać surówki z krajowych warzyw! Aktualnie możemy cieszyć się polskimi rzodkiewkami. Te jędrne, pełne aromatu warzywa świetnie komponują się z nie mniej wyrazistym od nich porem. Na okazy z rodzimych upraw trzeba wprawdzie jeszcze chwilę poczekać, ale oczywiście już dziś może zagościć na twoim stole apetyczna i pełna zdrowia surówka z rzodkiewki i pora, z dodatkiem świeżego koperku i jogurtowego sosu.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 136
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1836
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14520
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19584
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 136
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1836
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14520
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19584
Składniki
Opłucz por i pokrój w półplasterki. Przelej wrzątkiem (na durszlaku) i osusz.
Usuń z rzodkiewek ogonki i łodyżki. Opłucz korzenie. Pokrój na plasterki.
Posiekaj drobno koperek.
Połącz wszystkie warzywa w misce.
Wymieszaj jogurt z majonezem i sokiem z cytryny. Dodaj do warzyw.
Dopraw surówkę solą i pieprzem. Możesz podać od razu, ale najlepsza jest, gdy przegryzą się smaki. Jeśli masz czas, wstaw surówkę na co najmniej godzinę do lodówki.