Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z rzodkiewki z włoską nutą

Surówka z rzodkiewki z włoską nutą

Autor:

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 512

Dodano:

Odsłon: 465

Sezon na świeże warzywa już się zaczął więc polecam szybką surówkę do obiadu lub na kolację.

Składniki

  • rzodkiewka 1 pęczek
  • szczypiorek 1 pęczek
  • limonka sok z połowy
  • sól
  • pieprz
  • cukier 1 łyżeczka
  • olej z pestek winogrona 1 łyżka
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z rzodkiewki z włoską nutą

Przygotowanie

  1. Rzodkiewkę opłucz i oczyść z ogonków , zetrzyj na tarce o dużych oczkach . Rzodkiewki odciśnij z nadmiaru soku . Przełóż do miseczki wsyp pokrojony szczypiorek, posól ,popieprz ,dodaj cukier ,dodaj sok z pół limonki , dodaj 1 łyżkę oleju .Całość wymieszaj i możesz serwować.
    Opcjonalnie kto lubi może sobie dodać 1 łyżkę sezamu .

  2. Gotowa surówka jest idealna jako dodatek do drugiego dania lub dodatek do lekkiej kolacji.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń