Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, chrupiąca surówka, pasuje do wielu mięsnych dań. Może stać się daniem głównym, jeśli dodamy do niej pokrojoną w paseczki i przesmażoną pierś z kurczaka
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 56
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 56
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Sałatę rwiemy na kawałki, marchewkę trzemy na tarce jarzynowej, kalarepę kroimy w kosteczkę a rzodkiewkę w półplasterki. Wszystko wrzucamy do miski.
Przygotowujemy sos: majonez i jogurt mieszamy z octem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami.
Warzywa zalewamy i mieszamy z sosem na 10 minut przed podaniem - wtedy mamy pewność, że warzywa pozostaną chrupkie.