Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, chrupiąca surówka, pasuje do wielu mięsnych dań. Może stać się daniem głównym, jeśli dodamy do niej pokrojoną w paseczki i przesmażoną pierś z kurczaka
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 766
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12592
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 766
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12592
Składniki
Sałatę rwiemy na kawałki, marchewkę trzemy na tarce jarzynowej, kalarepę kroimy w kosteczkę a rzodkiewkę w półplasterki. Wszystko wrzucamy do miski.
Przygotowujemy sos: majonez i jogurt mieszamy z octem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami.
Warzywa zalewamy i mieszamy z sosem na 10 minut przed podaniem - wtedy mamy pewność, że warzywa pozostaną chrupkie.