Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z sałaty rzymskiej to idealny pomysł na rozpoczęcie dnia, lunch do pracy albo szybką i zdrową kolację. Jej przygotowanie zajmie Wam nie więcej niż kwadrans. Jest lekka, chrupiąca, pełna kolorów i witamin. Charakteru nadaje jej słodko-ostry sos na bazie oliwy, musztardy i miodu.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3855
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 995
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34232
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3855
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 995
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34232
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Składniki
Sałatę rzymską umyj pod bieżącą wodą i osusz. Porwij na małe kawałki rękoma i przełóż do dużej miski. Pokrój pomidorki na pół, wrzuć do sałaty. Rzodkiewki oczyść, pokrój w plasterki i dodaj do pozostałych składników. Ogórka zielonego przekrój na pół, a następnie posiekaj. Przełóż do miski. Cebulę pokrój w kostkę i dodaj do sałatki.
W szklance połącz oliwę, sok z cytryny, musztardę i miód. Posól i popieprz. Energicznie wymieszaj i wylej na sałatkę tuż przed podaniem.