Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z sałaty rzymskiej to idealny pomysł na rozpoczęcie dnia, lunch do pracy albo szybką i zdrową kolację. Jej przygotowanie zajmie Wam nie więcej niż kwadrans. Jest lekka, chrupiąca, pełna kolorów i witamin. Charakteru nadaje jej słodko-ostry sos na bazie oliwy, musztardy i miodu.
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 1931
Szukasz pomysłu na wyjątkowy obiad? Znudził Ci się tradycyjny schabowy? Ten p...
Odsłon: 71
Witam serdecznie wszystkich odwiedzających mojego bloga kulinarnego chciałab...
Odsłon: 159
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 166
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 1931
Szukasz pomysłu na wyjątkowy obiad? Znudził Ci się tradycyjny schabowy? Ten p...
Odsłon: 71
Witam serdecznie wszystkich odwiedzających mojego bloga kulinarnego chciałab...
Odsłon: 159
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 166
Składniki
Sałatę rzymską umyj pod bieżącą wodą i osusz. Porwij na małe kawałki rękoma i przełóż do dużej miski. Pokrój pomidorki na pół, wrzuć do sałaty. Rzodkiewki oczyść, pokrój w plasterki i dodaj do pozostałych składników. Ogórka zielonego przekrój na pół, a następnie posiekaj. Przełóż do miski. Cebulę pokrój w kostkę i dodaj do sałatki.
W szklance połącz oliwę, sok z cytryny, musztardę i miód. Posól i popieprz. Energicznie wymieszaj i wylej na sałatkę tuż przed podaniem.