Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z selera to wyjątkowy dodatek do każdego obiadu – nie tylko pyszny, ale także zdrowy! Połączenie chrupkiego selera, słodkiej marchewki i orzeźwiającego zielonego jabłka sprawia, że danie zachwyca doskonałą harmonią smaków. Wyjątkowy dressing z oleju z awokado podkreślaj naturalną świeżość składników, ale także dostarcza nienasyconych kwasów tłuszczowych wzmacniających serce i odporność. To idealny dodatek do obiadu, przekąska w ciągu dnia lub lekka kolacja, która dostarczy Ci masę witamin i energii. Surówka jest szybka w przygotowaniu i niezwykle prosta!
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4077
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72999
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 544
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15609
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4077
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72999
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 544
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15609
Składniki
Korzeń selera i marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Możesz też użyć mandoliny.
Jabłko obierz, usuń gniazdo nasienne i także je zetrzyj na tarce.
Wszystkie składniki przenieś do miski sałatkowej i wstępnie przemieszaj.
Przygotuj dressing, umieszczając wszystkie składniki w słoiku. Zamknij go i energicznie nim wstrząsaj, do momentu wytworzenia gęstej emulsji. Przygotowanym sosem zalej sałatkę.
Surówkę z selera wstaw do lodówki na ok. 30 minut, by smaki się połączyły. Podawaj na zimno.
Resztki przechowuj w lodówce i zużyj w ciągu 3-4 dni.