Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z selerem naciowym, ogórkiem, szczypiorem, kukurydzą i rzodkiewką.

Surówka z selerem naciowym, ogórkiem, szczypiorem, kukurydzą i rzodkiewką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1611 Ocena: 23027

Dodano:

Odsłon: 2956

Zdrowa, smaczna surówka, nadająca się do wielu dań. Można ją na wiele sposobów modyfikować. Można do niej dodać kawałki tuńczyka, pomidorka koktajlowego, sera białego i taką surówkę z tuńczykiem podjadać sobie między posiłkami. Po prostu surówka jest naprawdę pyszna :) Jeżeli chcemy taką surówkę zrobić z dodatkiem pomidorków koktajlowych, wtedy nie dodajemy świeżych ogórków.

Składniki

> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z selerem naciowym, ogórkiem, szczypiorem, kukurydzą i rzodkiewką.

Przygotowanie

  1. Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w ćwierć plastry, łodyżki selera naciowego, rzodkiewki, szczypior kroimy w kostkę.

  2. Dodajemy kukurydzę, mieszamy wszystko. W salaterce mieszamy pieprz, sól razem z oliwą z pestek winogron, pomieszane składniki odstawiamy na 10-15 minut. I po tym czasie dodajemy wymieszaną oliwę z solą i pieprzem do surówki. Dobrze mieszamy wszystkie składniki.

  3. Miskę z surówką przykrywamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki, po to żeby wszystkie składniki w surówce przeszły swoimi smakami.

  4. Surówkę możemy podać z pokrojonym w kostkę serkiem włoskim lub innym serkiem.

  5. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń