Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca czerwona kapusta, soczysta kukurydza i kremowy dressing – czy zdołasz się oprzeć? Surówkę możesz podać do obiadu jako samodzielną przekąskę lub dorzucić do niej kawałki grillowanego kurczaka, fety i pestki dyni oraz zabrać jako lunch do pracy. Chcesz zadziwić swoich gości? Zaserwuj surówkę w liściu kapusty.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30934
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3643
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4564
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1144
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30934
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3643
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4564
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1144
Składniki
Do małej miski przełóż wszystkie składniki dressingu, porządnie wymieszaj i odstaw na bok.
Wytnij rdzeń kapusty, delikatnie usuń 4-5 zewnętrznych liści, opłucz i odłóż na później. Kapustę podziel na ćwiartki i drobno posiekaj ostrym nożem lub na szatkownicy. Włóż do dużej miski, zasyp solą i odstaw na 10-15 minut. Dzięki temu kapusta będzie miększa, a tym samym surówka stanie się smaczniejsza. Kukurydzę odcedź na sicie, a następnie dodaj do kapusty. Polej warzywa sosem i dokładnie wymieszaj. Surówka z czerwonej kapusty jest gotowa i nadaje się do podania na stół.
Jeśli chcesz zaskoczyć swoich gości, przełóż surówkę do pozostawionego liścia kapusty. Stworzysz zaskakujący efekt i zaoszczędzisz sobie zmywania.