Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta aromatyczna i lekka surówka ze szpinaku i pomarańczy pysznie smakuje i pięknie się prezentuje na talerzu. Wszystkie składniki doskonale ze sobą współgrają, tworząc zdrowy i pełen świeżości posiłek. Świeży szpinak, soczysta pomarańcza, delikatna mozzarella i balsamiczny winegret wznoszą tę sałatkę na wyższy poziom kulinarny.
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 142
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 185
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 940
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3049
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 269
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 142
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 185
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 940
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3049
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 269
Składniki
Obierz pomarańcze i ostrym nożem wytnij fileciki z owoców. Możesz też podzielić pomarańcze na cząstki i obrać je z błonek. Umyj szpinak i osusz. Większe kulki mozzarelli pokrój lub porwij na mniejsze kawałki, małe kuleczki możesz zostawić w całości. Umieść wszystkie składniki sałatki w misce.
W miseczce połącz olej, miód, sok z cytryny z octem balsamicznym i roztrzep widelcem na emulsyjny dressing. Dopraw solą i pieprzem i ponownie wymieszaj. Polej sosem sałatkę i wymieszaj. Surówkę posyp czarnym sezamem i od razu podawaj. Jeśli przygotujesz większą ilość sałatki, przechowuj jej składniki oddzielnie. Dopiero przed samym podaniem polej całość dressingiem, a surówka będzie miała lepszy smak.