Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne danie kuchni marokańskiej, ale w naszych warunkach idealnie sprawdza się do dań z grilla, czy do przekąsek.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 753
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2078
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4066
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4064
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 753
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2078
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4066
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4064
Składniki
Kaszkę kuskus wsyp do miski. Pomidory sparz i obierz ze skóry. Pokrój w grubą kostkę i wrzuć do kaszy - razem z sokiem. Wymieszaj wszystko dokładnie i odstaw. Ogórki obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach i dodaj razem z sokiem do kaszy. Wymieszaj i odstaw. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w drobną kosteczkę i dodaj do sałatki. Wymieszaj i odstaw. Jeżeli dodajesz cebulę - to posiekaj drobno i wymieszaj z sałatką.
Poczekaj, aż wszystkie składniki się połączą, a kaszka wchłonie płyny i napęcznieje. Dodaj oliwę, sok z cytryny, wymieszaj dokładnie i włóż do lodówki na 2 - 3 godziny.
Posiekaj drobno natkę pietruszki i miętę. Dodaj do sałatki, dokładnie wymieszaj. Możesz podawać np. z szaszłykami lub innym mięsem z grilla.