Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sekretem mojej sałatki są warzywa gotowane w rosole, prócz majonezu do sałatki dodaję również śmietanę i musztardę. Moja sałatka jest w wersji bez jajka i grzybków, więc dłużej może postać w lodówce (choć powiem szczerze, że jest tak dobra, że mimo najszczerszych chęci znika błyskawicznie). W związku z powyższym zawsze robię większą ilość ;)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 127
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 127
Składniki
Do wysokiego garnka wkładamy porcję rosołową, zalewamy wodą, dodajemy 3 listki laurowe i 8 ziarenek ziela angielskiego. Gotujemy na bardzo małym ogniu godzinę.
Po tym czasie do wywaru wkładamy ziemniaki w mundurkach, marchewkę i pietruszkę. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości. Wyjmujemy warzywa z rosołu, odstawiamy do ostygnięcia.
Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w drobną kosteczkę i przekładamy do dużej miski. Dodajemy groszek, kukurydzę, pokrojone w kosteczkę jabłko, ogórki konserwowe i cebulę .
Dodajemy cały słoik majonezu, śmietanę i musztardę. Przyprawiamy pieprzem i solą do smaku. Dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na około 30 minut.
Smacznego :)