Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warstwowa południowa sałatka z kurczakiem ze słoika jest pomysłem na szybki i kolorowy lunch do pracy. Nie zajmuje dużo czasu, a jest sycąca i zdrowa.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 209
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 209
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Składniki
Składniki na oba dressingi mieszamy w osobnych naczyniach. W słoiku układamy kolejno warstwy: – czerwonej fasoli – pieczonego kurczaka – dressing I – salsa pomidorowa – plasterki czerwonej cebuli – żółty ser – pomidory – kawałki awokado – skrapiamy sokiem z limonki, by zapobiec brązowieniu – świeżo posiekana kolędra (opcjonalne) – sałata – dressing II – posiekany szczypiorek. Słoik zakręcamy i następnie sałatkę schładzamy ok. 1 godziny w lodówce. Smacznego!
Jeśli nie mamy gotowej przyprawy TACO możemy przygotować taką mieszankę samodzielnie. Zmieszaj: – 1 łyżeczkę ostrej papryki – 1/4 łyżeczki sproszkowanego czosnku i tyle samo suszonej sproszkowanej cebuli – 1/4 łyżeczki sproszkowanych płatków papryki chili – 1/4 łyżeczki oregano – 1/2 łyżeczki słodkiej sproszkowanej papryki – 1.5 łyżeczki kminku – 1 łyżeczka soli morskiej (lub szczypta zwykłej soli)