Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalnie podana, pięknie sie prezentuje i jest smaczna. Nalezy zrobić ją dzień przed podaniem, wtedy krakersy idealnie zmiękną i smaki się "przegryzą" polecam :-)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 932
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4559
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1188
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 932
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4559
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1188
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Składniki
Cebulę nalezy pokroić w kostkę i usmażyć do zeszklenia. na osobnej patelni usmażyć na tłuszczu drobno pokrojone mięso z przyprawą do gyrosa, słodką papryką i pieprzem. Dodać cebulę, wymieszać, przestudzić. Jogurt wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, tak aby sałatka miała "charakter" :-). Mozzarellę pokroić w cienkie plastry lub tak jak u mnie użyć startej. Krakersy ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce czy tacy.
Posmarować niewielką ilością sosu jogurtowo-majonezowego.
Ułóżyć plastry mozzarelli lub posypać startą, delikatnie polać sosem
i rozłożyć drugą warstwę krakersów. Posmarować cienko sosem i wyłożyć kurczaka z cebulą. Polać niewielką ilością sosu
i przykryć trzecią warstwą krakersów. Ugotowane jajka należy obrać i oddzielić żółtka. Białka posiekać, wymieszać z resztą sosu jogurtowo-majonezowego i wyłożyć na wierzch sałatki. Żółtka pokruszyć i posypać wierzch sałatki.
Schłodzić w lodówce przez całą noc. Przed podaniem oprószyć świeżo posiekanym szczypiorkiem i kiełkami. Smacznego :-)