Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warstwowa sałatka z tuńczykiem i orzeszkami jest fenomenalna. U mnie w domu zrobiła furorę i zniknęła dosłownie w jednej chwili ;) Jest banalna i szybka do wykonania, a smakuje niesamowicie.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 152
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 152
Składniki
Kaszę kuskus zalewamy gorącą wodą na około 1 cm nad powierzchnię kaszy. Przykrywamy szczelnie talerzykiem i pozostawiamy na około 5 min do napęcznienia. Gotowy doprawiamy solą, mieszamy i wrzucamy na dno miski.
Ogórki kiszone kroimy w kostkę. Układamy je na kaszy tworząc drugą warstwę.
Z tuńczyków wylewamy olej, rozdrabniamy je dokładnie widelcem i układamy na ogórkach jako trzecią warstwę.
Następnie warstwę tuńczyka dokładnie smarujemy majonezem. Całość posypujemy orzeszkami ziemnymi. Smacznego ;)