Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warstwowa sałatka z tuńczykiem i orzeszkami jest fenomenalna. U mnie w domu zrobiła furorę i zniknęła dosłownie w jednej chwili ;) Jest banalna i szybka do wykonania, a smakuje niesamowicie.
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3287
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1296
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1812
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 590
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3287
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1296
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1812
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 590
Składniki
Kaszę kuskus zalewamy gorącą wodą na około 1 cm nad powierzchnię kaszy. Przykrywamy szczelnie talerzykiem i pozostawiamy na około 5 min do napęcznienia. Gotowy doprawiamy solą, mieszamy i wrzucamy na dno miski.
Ogórki kiszone kroimy w kostkę. Układamy je na kaszy tworząc drugą warstwę.
Z tuńczyków wylewamy olej, rozdrabniamy je dokładnie widelcem i układamy na ogórkach jako trzecią warstwę.
Następnie warstwę tuńczyka dokładnie smarujemy majonezem. Całość posypujemy orzeszkami ziemnymi. Smacznego ;)