Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warstwowa sałatka z tuńczykiem i orzeszkami jest fenomenalna. U mnie w domu zrobiła furorę i zniknęła dosłownie w jednej chwili ;) Jest banalna i szybka do wykonania, a smakuje niesamowicie.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182160
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 290
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182160
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 290
Składniki
Kaszę kuskus zalewamy gorącą wodą na około 1 cm nad powierzchnię kaszy. Przykrywamy szczelnie talerzykiem i pozostawiamy na około 5 min do napęcznienia. Gotowy doprawiamy solą, mieszamy i wrzucamy na dno miski.
Ogórki kiszone kroimy w kostkę. Układamy je na kaszy tworząc drugą warstwę.
Z tuńczyków wylewamy olej, rozdrabniamy je dokładnie widelcem i układamy na ogórkach jako trzecią warstwę.
Następnie warstwę tuńczyka dokładnie smarujemy majonezem. Całość posypujemy orzeszkami ziemnymi. Smacznego ;)