Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna warzywna sałatka u mnie w domu nosi nazwę "Bałagan" gdyż dodaję różne warzywa, które mam w domu. Tym razem urozmaiciłam ją o dodatek żółtej marchewki i drobnego ekologicznego groszku. Świątecznego wyglądu nadała jej dekoracja z pieprzu ziołowego, natki pietruszki oraz oryginalnych hiszpańskich wędlin.
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25699
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 88
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25699
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 88
Składniki
Warzywa korzeniowe gotuję do miękkości w garnku do pasteryzacji z włożoną wkładką ( dzięki temu warzywa równomiernie się gotują i nie rozpadają się). Ostudzone warzywa obieram. Jabłka obieram i wydrążam gniazda nasienne.
Jajka gotuję na twardo i obieram ze skorupek.
Wszystkie składniki kroję w drobną kostkę, podobnej wielkości. Dodaję majonez, musztardę i przyprawy, mieszam. Sałatkę przekładam do salaterek i ozdabiam.
Wierzch każdej sałatki smaruję majonezem. Na środku przykładam szablon, posypuję pieprzem ziołowym. Delikatnie zdejmuję szablon tak by nie uszkodzić rysunku. Brzeg sałatki ozdabiam rulonikami wędliny i natką pietruszki.