Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest przepyszna i szybka, ponadto wychodzi jej sporo, więc także ekonomiczna, bardzo polecam :) Sałatka najlepsza jest na drugi, trzeci dzień.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3690
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 189
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 73
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 97
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3690
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 189
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 73
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 97
Składniki
Rodzynki zalać gorącą wodą, odstawić na 30 minut, następnie odcedzić na sitku. Ananasa osączyć z zalewy i pokroić na małe cząstki, jaja i zieleninę posiekać. Kukurydzę osączyć z zalewy, selera również, tego ostatniego, lekko odcisnąć i pokroić na krótsze paseczki. Szynkę pokroić w kostkę. Wszystko razem wymieszać z majonezem i ewentualnie jogurtem, doprawić, wymieszać ponownie i gotowe. UWAGA: Jeśli akurat nie mamy jogurtu "pod ręką", możemy majonez "rozcieńczyć" odrobiną zalewy z ananasów.