Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i zdrowa wiosenna sałatka. Prosta i szybka w wykonaniu, a bardzo dobrze zaspakajająca głód. Z dodatkiem rzeżuchy - atrybutu wiosny i Wielkanocy. U nas do sałatki została wykorzystana rzeżucha z pierwszego wysiewu. Teraz na spodeczku rośnie kolejna dawka witamin, a na Wielkanoc stół i talerze przystroi rzeżucha z kolejnego wysiewu. Sałatka jest sycąca, bo zawiera sporą porcję białka w postaci jajek i sera feta.
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Składniki
Sałatę wsypać do salaterki Ogórka/i obrać i pokroić w kostkę. Umieścić na sałacie Ser feta pokroić w kostkę i dodać do warzyw Jajka ugotowane na twardo pokroić w ćwiartki i dodać do sałatki Na jajkach umieścić pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe Całość skropić oliwą i posypać rzeżuchą Dosalać i doprawiać pieprzem na talerzu ( wg uznania - ser feta jest słony )