Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To taka typowa sałatka zimowa, ponieważ zawiera wyłącznie warzywa konserwowe, których smak uzupełnia dodatek kabanosu wieprzowego. Prosta i szybka w wykonaniu, jednocześnie bardzo smaczna. Można ją podawać na dwa sposoby, z majonezem lub z lekkim sosem typu vinegrette. Wybierzcie sami, która wersja bardziej Wam odpowiada.
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 274
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 31
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2385
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 274
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 31
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2385
Składniki
Sałatka, która uda się każdemu. Fasolkę (oba rodzaje) odcedzić z zalewy, paprykę konserwową pokroić w paseczki, ogórki w kostkę, pieczarki na połowę lub ćwiartki, w zależności od wielkości pieczarek. Warzywa wymieszać, następnie dodać kabanos, również pokrojony, najlepiej w małe kawałki. Całość wymieszać z majonezem lub z sosem vinegrette*. *Oliwę z oliwek wymieszać z octem winnym, cukrem i pieprzem, tak aby utworzyły jednolity sos.
Smacznego.