Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój zestaw kibica. Ja szykuję się do wiernego kibicowania naszym siatkarzom :) Grillowana pierś kurczaka w miodowej marynacie, do tego świeży ogórek, sałaty, rukola i listki botwinki.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Mięso piersi pokrój w 1-1,5 cm plastry. Miód wymieszaj z sosem sojowym, olejem, imbirem i posiekanym czosnkiem. Marnuj mięso minimum 30 minut. Opłucz ogórki i wszystkie zielone liście, sałaty, rukoli i botwinki. Ogórki pokrój obieraczką w cienkie paski. Cebulę pokrój w piórka. Warzywa ułóż na półmisku. Mięso grilluj z każdej strony po 3 minuty, ciepłe przełóż na sałatę. Całość można skropić oliwą, mięso posolić.