Do góry

Sałatki Przepis na:

Zielona sałata z jajkami

Zielona sałata z jajkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 819

Dodano:

Odsłon: 5483

Znany i lubiany dodatek do obiadu, wzbogacony posiekanymi jajkami. Szybko, prosto i niebywale smacznie :)

Składniki

  • 1 sałata (masłowa, strzępiasta, dębolistna - do wyboru)
  • 3 jajka
  • 3-4 łyżki kwaśnej śmietany 18%
  • 2 płaskie łyżki cukru
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • 1-2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zielona sałata z jajkami

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy i drobno siekamy.

    Umytą i osuszoną sałatę dzielimy na mniejsze kawałki.

    Śmietanę mieszamy ze szczypiorkiem, solą, pieprzem, cukrem oraz octem. Powstałym sosem polewamy sałatę.

    Całość posypujemy posiekanymi jajkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń