Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle aromatyczny i prosty w przygotowaniu.
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 452
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 116
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 41
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 452
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 116
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 41
Składniki
Jaja rozbijamy i wlewamy do miski. solimy pieprzymy i delikatnie mieszamy. Ja osobiście lubie gdy jaja nie sa zbyt roztrzepane a tylko delikatnie rozmiesznae.Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na dośc dużej teflonowej patelni podmsażamy na maśle gdy będzie lekko zeszklona dodajemy masę jajeczną. Zmniejszamy płmoenień na minimalny. Pomidorki myjemy i kroimy na połowki. Liście bazylii myjemy i grubo kroimy. Na lekko smażący sie omlet rzucamy pomidorki i bazylię. NIE PRZEWRACAMY OMLETA NA DRUGĄ STRONĘ!!! Omlet na małym ogniu smażymy aż zetnei się górna powierzchnia. Podajemy ze świezym pieczywem posmarowanym masełkiem :-) SMACZNEGO