Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle aromatyczny i prosty w przygotowaniu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12011
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1333
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12664
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4008
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12011
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1333
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12664
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4008
Składniki
Jaja rozbijamy i wlewamy do miski. solimy pieprzymy i delikatnie mieszamy. Ja osobiście lubie gdy jaja nie sa zbyt roztrzepane a tylko delikatnie rozmiesznae.Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na dośc dużej teflonowej patelni podmsażamy na maśle gdy będzie lekko zeszklona dodajemy masę jajeczną. Zmniejszamy płmoenień na minimalny. Pomidorki myjemy i kroimy na połowki. Liście bazylii myjemy i grubo kroimy. Na lekko smażący sie omlet rzucamy pomidorki i bazylię. NIE PRZEWRACAMY OMLETA NA DRUGĄ STRONĘ!!! Omlet na małym ogniu smażymy aż zetnei się górna powierzchnia. Podajemy ze świezym pieczywem posmarowanym masełkiem :-) SMACZNEGO