Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle aromatyczny i prosty w przygotowaniu.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34869
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15309
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34869
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15309
Składniki
Jaja rozbijamy i wlewamy do miski. solimy pieprzymy i delikatnie mieszamy. Ja osobiście lubie gdy jaja nie sa zbyt roztrzepane a tylko delikatnie rozmiesznae.Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na dośc dużej teflonowej patelni podmsażamy na maśle gdy będzie lekko zeszklona dodajemy masę jajeczną. Zmniejszamy płmoenień na minimalny. Pomidorki myjemy i kroimy na połowki. Liście bazylii myjemy i grubo kroimy. Na lekko smażący sie omlet rzucamy pomidorki i bazylię. NIE PRZEWRACAMY OMLETA NA DRUGĄ STRONĘ!!! Omlet na małym ogniu smażymy aż zetnei się górna powierzchnia. Podajemy ze świezym pieczywem posmarowanym masełkiem :-) SMACZNEGO