Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle aromatyczny i prosty w przygotowaniu.
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 751
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 72
Dyniowe rogaliki to idealna przekąska na chłodniejsze dni. Kruche, delikatnie...
Odsłon: 6513
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 751
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 72
Dyniowe rogaliki to idealna przekąska na chłodniejsze dni. Kruche, delikatnie...
Odsłon: 6513
Składniki
Jaja rozbijamy i wlewamy do miski. solimy pieprzymy i delikatnie mieszamy. Ja osobiście lubie gdy jaja nie sa zbyt roztrzepane a tylko delikatnie rozmiesznae.Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na dośc dużej teflonowej patelni podmsażamy na maśle gdy będzie lekko zeszklona dodajemy masę jajeczną. Zmniejszamy płmoenień na minimalny. Pomidorki myjemy i kroimy na połowki. Liście bazylii myjemy i grubo kroimy. Na lekko smażący sie omlet rzucamy pomidorki i bazylię. NIE PRZEWRACAMY OMLETA NA DRUGĄ STRONĘ!!! Omlet na małym ogniu smażymy aż zetnei się górna powierzchnia. Podajemy ze świezym pieczywem posmarowanym masełkiem :-) SMACZNEGO