Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle aromatyczny i prosty w przygotowaniu.
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 974
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 236
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 974
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 236
Składniki
Jaja rozbijamy i wlewamy do miski. solimy pieprzymy i delikatnie mieszamy. Ja osobiście lubie gdy jaja nie sa zbyt roztrzepane a tylko delikatnie rozmiesznae.Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na dośc dużej teflonowej patelni podmsażamy na maśle gdy będzie lekko zeszklona dodajemy masę jajeczną. Zmniejszamy płmoenień na minimalny. Pomidorki myjemy i kroimy na połowki. Liście bazylii myjemy i grubo kroimy. Na lekko smażący sie omlet rzucamy pomidorki i bazylię. NIE PRZEWRACAMY OMLETA NA DRUGĄ STRONĘ!!! Omlet na małym ogniu smażymy aż zetnei się górna powierzchnia. Podajemy ze świezym pieczywem posmarowanym masełkiem :-) SMACZNEGO
Przepisy Śniadania
Śniadania
Naleśniki z twarogiem
Śniadania
Cebula na śniadanie według Ewy Wachowicz
Śniadania
Biała kiełbasa zapiekana z cebulą, jabłkiem i śliwkami
Śniadania
Świąteczna focaccia
Naleśniki z twarogiem
Moje naleśniki udają się już od pierwszego. Słyszałem opowieści, o wyrzucaniu...
Odsłon: 336
Cebula na śniadanie według Ewy Wachowicz
Kto powiedział, że przygotowanie sycącego śniadania wymaga mnóstwa składników...
Odsłon: 2940