Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto na smaczne śniadanie.
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 162
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienkie elastyczne ciast...
Odsłon: 38155
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 168
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 162
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienkie elastyczne ciast...
Odsłon: 38155
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 168
Składniki
Wykonanie: Soję wcześniej namoczyć, ugotować, ostudzić i zmielić. Drożdże rozprowadzić w ciepłym mleku, dodać jedną łyżkę cukru, połowę mąki, dokładnie wymieszać i odstawić rozczyn w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie dodać resztę mąki, zmieloną soję, 3 żółtka utarte z pozostałym cukrem , dodać sól do smaku i wyrobić ponownie dokładnie ciasto, po czym odstawić do ponownego wyrośnięcia.
Dobrze wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części. Jedną częścią ciasta wyłożyć posmarowaną tłuszczem foremkę, nałożyć odsączone owoce, możemy posypać cukrem waniliowym. Przykryć drugą połową ciasta, posmarować rozmąconym jajkiem i jeszcze na chwilę odstawić.
W między czasie rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni, włożyć ciasto i piec około 30 minut.