Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto na smaczne śniadanie.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11744
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 90
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8291
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155214
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1140
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11744
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 90
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8291
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155214
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1140
Składniki
Wykonanie: Soję wcześniej namoczyć, ugotować, ostudzić i zmielić. Drożdże rozprowadzić w ciepłym mleku, dodać jedną łyżkę cukru, połowę mąki, dokładnie wymieszać i odstawić rozczyn w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie dodać resztę mąki, zmieloną soję, 3 żółtka utarte z pozostałym cukrem , dodać sól do smaku i wyrobić ponownie dokładnie ciasto, po czym odstawić do ponownego wyrośnięcia.
Dobrze wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części. Jedną częścią ciasta wyłożyć posmarowaną tłuszczem foremkę, nałożyć odsączone owoce, możemy posypać cukrem waniliowym. Przykryć drugą połową ciasta, posmarować rozmąconym jajkiem i jeszcze na chwilę odstawić.
W między czasie rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni, włożyć ciasto i piec około 30 minut.