Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny sposób na zapiekankę. Dzięki temu, że bagietka/bułka paryska pieczona jest w całości po upieczeniu możemy pokroić ją na 2-3cm kromki. W ten prosty sposób zwykła zapiekanka stanie się gwiazdą nie jednej domówki;)
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10132
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9185
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6551
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10132
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9185
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6551
Składniki
Z bagietki odcinamy piętkę z jednej strony. Z bułki wydrążamy środek.
Ser, chorizo, szalotkę i natkę pietruszki miksujemy w malakserze. Do zmiksowanej masy dodajemy pokrojone w plasterki pomidory i chili.
Masą napełniamy wydrążoną bułkę.
Wcześniej odciętą piętką zasklepiamy otwór. Pieczemy 10-15 minut w 180 stopniach C.
Bagietkę po upieczeniu kroimy ząbkowanym nożem do chleba na kromki o grubości 2-3 cm. Podajemy z sosem czosnkowym lub keczupem.