Oryginalny sposób na zapiekankę. Dzięki temu, że bagietka/bułka paryska pieczona jest w całości po upieczeniu możemy pokroić ją na 2-3cm kromki. W ten prosty sposób zwykła zapiekanka stanie się gwiazdą nie jednej domówki;)
bagietka bogato nadziana
Składniki
- Bagietka lub bułka paryska
- ser gran capitan semicurado 30 dag, lub innego sera dojrzewającego
- Chorizo 35g
- Natka pietruszki
- Chili świeże
- Pomidory koktajlowe żółte 2-3
- szalotka
Składniki
- Bagietka lub bułka paryska
- ser gran capitan semicurado 30 dag, lub innego sera dojrzewającego
- Chorizo 35g
- Natka pietruszki
- Chili świeże
- Pomidory koktajlowe żółte 2-3
- szalotka

Etapy przygotowania
Z bagietki odcinamy piętkę z jednej strony. Z bułki wydrążamy środek.

Ser, chorizo, szalotkę i natkę pietruszki miksujemy w malakserze. Do zmiksowanej masy dodajemy pokrojone w plasterki pomidory i chili.

Masą napełniamy wydrążoną bułkę.

Wcześniej odciętą piętką zasklepiamy otwór. Pieczemy 10-15 minut w 180 stopniach C.

Bagietkę po upieczeniu kroimy ząbkowanym nożem do chleba na kromki o grubości 2-3 cm. Podajemy z sosem czosnkowym lub keczupem.
Przepis w Waszym wykonaniu (3)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 417
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 151

Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Przyprawy
- Czosnek
Odsłon: 2239
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 417
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 151

Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Przyprawy
- Czosnek
Odsłon: 2239



Składniki
- Bagietka lub bułka paryska
- ser gran capitan semicurado 30 dag, lub innego sera dojrzewającego
- Chorizo 35g
- Natka pietruszki
- Chili świeże
- Pomidory koktajlowe żółte 2-3
- szalotka
Z bagietki odcinamy piętkę z jednej strony. Z bułki wydrążamy środek.
Ser, chorizo, szalotkę i natkę pietruszki miksujemy w malakserze. Do zmiksowanej masy dodajemy pokrojone w plasterki pomidory i chili.
Masą napełniamy wydrążoną bułkę.
Wcześniej odciętą piętką zasklepiamy otwór. Pieczemy 10-15 minut w 180 stopniach C.
Bagietkę po upieczeniu kroimy ząbkowanym nożem do chleba na kromki o grubości 2-3 cm. Podajemy z sosem czosnkowym lub keczupem.
Można je ususzyć i przygotować z nich np. bułkę tartą :)
Pycha...zrobiłam się głodna:)