Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was pyszny przepis na banany w gęstym cieście, które można usmażyć na śniadanie! To słodkie danie, idealne na weekendowe poranki.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4870
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 12890
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3187
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 943
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4870
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 12890
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3187
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 943
Składniki
Rozgrzej patelnię z olejem na średnim ogniu. Pokrój banana na plastry o grubości 0,5 cm. W osobnej misce ubij jajko ze śmietaną, szczyptę soli i sodą oczyszczoną. Dodaj mąkę pełnoziarnistą porcjami, mieszając ciągle, aby uzyskać gładkie ciasto. Maczaj plastry banana widelcem w cieście, aby je pokryć z każdej strony. Smaż banana na patelni, około 1-2 minuty z każdej strony lub aż do momentu, gdy będzie rumiany i chrupiący. Podawaj z dowolnymi dodatkami, np. jogurtem naturalnym, miodem, dżemem lub masłem orzechowym i owocami. To wszystko! Banany w gęstym cieście to pyszne i pożywne danie, które zasmakuje każdemu. Smacznego!