Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was pyszny przepis na banany w gęstym cieście, które można usmażyć na śniadanie! To słodkie danie, idealne na weekendowe poranki.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231720
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4940
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36267
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1410
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231720
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4940
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36267
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1410
        
        
                Składniki
Rozgrzej patelnię z olejem na średnim ogniu. Pokrój banana na plastry o grubości 0,5 cm. W osobnej misce ubij jajko ze śmietaną, szczyptę soli i sodą oczyszczoną. Dodaj mąkę pełnoziarnistą porcjami, mieszając ciągle, aby uzyskać gładkie ciasto. Maczaj plastry banana widelcem w cieście, aby je pokryć z każdej strony. Smaż banana na patelni, około 1-2 minuty z każdej strony lub aż do momentu, gdy będzie rumiany i chrupiący. Podawaj z dowolnymi dodatkami, np. jogurtem naturalnym, miodem, dżemem lub masłem orzechowym i owocami. To wszystko! Banany w gęstym cieście to pyszne i pożywne danie, które zasmakuje każdemu. Smacznego!