Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste placuszki, które możesz zaserwować domownikom na słodkie śniadanie. Te pyszności są niskokaloryczne dzięki dodatkowi erytrytolu. Dodatkowo zamiast mąki pszennej, użyliśmy orkiszowej, która ma mniejszy indeks glikemiczny, jest bogata w białko i błonnik.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1005
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11531
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1005
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11531
Składniki
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
W dużej misce wymieszaj skyr wraz z żółtkami, mąką i słodzikiem.
Do jogurtowej masy partiami, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki, dodawaj ubite białka. Delikatnie wmieszaj je do połączenia się składników.
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Gdy będzie wystarczająco ciepły, wykładaj porcje ciasta. Smaż z obydwu stron na rumiany kolor.
Podawaj z pokrojonymi na kawałki truskawkami, oprószone pudrem z erytrytolu i polane odrobiną miodu.