Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste placuszki, które możesz zaserwować domownikom na słodkie śniadanie. Te pyszności są niskokaloryczne dzięki dodatkowi erytrytolu. Dodatkowo zamiast mąki pszennej, użyliśmy orkiszowej, która ma mniejszy indeks glikemiczny, jest bogata w białko i błonnik.
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 173
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20066
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1706
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 173
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20066
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1706
Składniki
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
W dużej misce wymieszaj skyr wraz z żółtkami, mąką i słodzikiem.
Do jogurtowej masy partiami, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki, dodawaj ubite białka. Delikatnie wmieszaj je do połączenia się składników.
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Gdy będzie wystarczająco ciepły, wykładaj porcje ciasta. Smaż z obydwu stron na rumiany kolor.
Podawaj z pokrojonymi na kawałki truskawkami, oprószone pudrem z erytrytolu i polane odrobiną miodu.