Do góry

Śniadania Przepis na:

Boczek pieczony do kanapek

Boczek pieczony do kanapek

Autor:

Przepisów i artykułów: 2139 Ocena: 47646

Dodano:

Odsłon: 16386

Jakoś tak wędliny ostatnio omijamy szerokim łukiem. Pasztety jak już, mazidła, wszelakie pasty, pomidory…O tak! Jednak jak zobaczyliśmy surowy boczek…O maj god!

Składniki

  • 1 kg surowego boczku
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka cukru palmowego
  • 1 łyżka ketchupu podkowiańskiego
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę, mieszamy z cukrem, ketchupem, solą i olejemy.
    Boczek nakłuwamy, smarujemy marynatą, owijamy w folię spożywczą, odstawiamy na 3 godziny.
    Odwijamy z folii, przekładamy na blaszkę i pieczemy 45 minut w temperaturze 180°C z termoobiegiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń