Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli boczku koniecznie polecam wypróbować ten przepis. Surowy boczek obtoczony w przyprawach, podpieczony na maśle, a potem w nim duszony do miękkości. Łatwy sposób, a doznania po jego spróbowaniu niezastąpione, zwłaszcza kiedy jest jeszcze ciepły.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 730
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5385
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9201
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 110
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 86
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 730
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5385
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9201
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 110
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 86
Składniki
Boczek płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na 6 kawałków.
Przyprawy wsypujemy do miski.
Mieszamy i obtaczamy w nich kawałki boczku.
Na patelni roztapiamy masło. Na roztopione masło wkładamy kawałki boczku.
Podpiekamy boczki na maśle z każdej strony, najlepiej pod przykryciem bo bardzo pryska (uwaga żeby się nie poparzyć).
Kiedy podpieczemy boczek z każdej strony wówczas podlewamy go wodą i dusimy do miękkości pod przykryciem na małym ogniu (ja dusiłam boczki z jednej strony 30 minut, po czym obróciłam je na drugą stronę i dalej dusiłam 30 minut).
Po upieczeniu boczki wyciągamy na talerz.
Studzimy.
Podajemy pokrojone na plasterki z pieczywem i dodatkiem musztardy. Smacznego !!!