Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny pomysł na śniadanie bądź szybką przekąskę!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Zapraszam do obejrzenia, krótkiego filmu, w którym pokazuję jak przygotować bruschette.
Bagietkę przekrawamy wzdłuż na pół. Smarujemy oliwą i posypujemy ziołami prowansalskimi. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180C na 7-8 minut.
Listki bazylii zwijamy w rulonik i drobno kroimy. Pomidora kroimy w cieniutką kostkę i mieszamy razem z bazylią. Wszystko solidnie skrapiamy oliwą i doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.
Bruschette polecam jeść ciepłą i od razu po nałożeniu na bagietkę pomidorów ponieważ bułka nie nasiąknie pomidorem. Życzę smacznego!