Do góry

Śniadania Przepis na:

Bruschetta

Bruschetta

Autor:

Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 5002

Dodano:

Odsłon: 6307

Idealny pomysł na śniadanie bądź szybką przekąskę!

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zapraszam do obejrzenia, krótkiego filmu, w którym pokazuję jak przygotować bruschette.

  2. Bagietkę przekrawamy wzdłuż na pół. Smarujemy oliwą i posypujemy ziołami prowansalskimi. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180C na 7-8 minut.

  3. Listki bazylii zwijamy w rulonik i drobno kroimy. Pomidora kroimy w cieniutką kostkę i mieszamy razem z bazylią. Wszystko solidnie skrapiamy oliwą i doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.

  4. Bruschette polecam jeść ciepłą i od razu po nałożeniu na bagietkę pomidorów ponieważ bułka nie nasiąknie pomidorem.

    Życzę smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 13 maja 2016 Uwielbiam bruschettę...robię w ten sposób...zapiekam pieczywo, ocieram czosnkiem, podaję z posiekanymi pomidorami i polewam oliwą zblendowaną z bazylią...Tutaj gryzą mnie zioła prowansalskie (kuchnia francuska) ...a mamy do czynienia z kuchnią włoską :/ Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń