Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli zostało Wam trochę dyniowego puree z zeszłego roku, to polecam mięciutkie bułki na śniadanie.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3866
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3846
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 785
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3866
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3846
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 785
Składniki
Przesianą mąkę, razem z drożdżami, cukrem, solą, dyniowym puree i natką pietruszki umieszczamy w misce. Do tego dolewamy letnią wodę i zagniatamy. Pod koniec dodajemy olej i znowu zagniatamy, aż olej połączy się z ciastem. Odstawiamy na ok. 1-1,5 godziny do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto raz jeszcze zagniatamy i dzielimy na 6 części. Każdą część formujemy w bułkę i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej olejem. Przykrywamy i odstawiamy do napuszenia (ok.30 minut). Po tym czasie bułki smarujemy wodą i ewentualnie posypujemy ziarnami. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni.