Do góry

Śniadania Przepis na:

Bułki śniadaniowe

Bułki śniadaniowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 4013

Dodano:

Odsłon: 11145

Są nie napompowane i bardziej pożywne

Składniki

  • 1 kg mąki ,300ml mleka ,260ml letniej wody,50 g drozdży(świeżych)
  • 3 łyżeczki soli,2łyżeczki cukru,4łyżki stopionego masła lub margaryny
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z ciepłego mleka,drożdży ,cukru i mąki zrobić rozczyn i odstawić do wyrośnięcia..
    Do mąki dodać wyrośnięte już drożdze ,wodę z solą(rozpuścić w niej sól)
    Wyrabiając już dodać stopniowo stopiony już tłuszcz
    Wyrobione, już ciasto jak będzie gładkie posypać mąką i odstawić do wyrośnięcia

  2. Formować kulki i układać na blasze wyłożonej papierem
    odstawić ponownie do wyrośnięcia.
    Gdy już podrosną nacinamy tępą stroną noża prawie do spodu
    Smarujemy wierzch olejem
    Bułki pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200stopni
    Pieczemy około 20- 30 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 22 lipca 2014 Wspaniałe, idealne, pachnące i pyszne bułeczki :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 18 lipca 2014 Narobiłaś mi smaku tak apetycznie wyglądają :)
chętnie zrobię :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 18 lipca 2014 Śliczne bułeczki.A co najważniejsze , zdrowe.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń