Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne buleczko,przepis mam z kanalu Pani M -Kuchnia smakowita na który serdecznie zapraszam!!!Buleczki sa szybkie do zrobienia,sa pyszne i chrupiace!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27335
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27335
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Drożdze rozprowadzamy w cieplej wodzie. Wlewamy do maki,przypruszamy maka i zostawiamy pod przykryciem na pare minut az drożdze zaczna pracowac. Nastepnie dodajemy sól i wszystkie skladniki za pomoca miksera lub recznie wyrabiamy na jednolita mase.
Nastepnie blat lub stolnice posmarowac olejem ,wyciagamy ciasto i przykrywamy czysta scierka na ok.15 min.
Nastepnie ciasto dzielimy na mniejsze czesci i za pomoca wagi dzielimy po 80g .Kazdy kawalek krótko przegniesc i uformowac. Na blaszcze wylozona papierem do pieczenia umieszczamy buleczki. Zostawiamy pod przykryciem na 15 min.
Piekarnik nagrzewamy na 240 stopni góra/dól . Nastepnie pieczemy ok.15-20 min. Kazdy piekarnik piecze inaczej,wiec musimy sami zobaczyc kiedy bulki beda mialy zloty kolor i beda z góry jak i z dolu dobrze wypieczone.
Po upieczeniu zostawiam do ostygniecia ,ale jeszcze cieple jem z maslem. Na filmiku jest wszystko dobrze pokazane krok po kroku,zapraszam!