Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 313
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 313
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Wołowinę przyprawiamy solą, pieprzem, paprykami i dodajemy smażoną cebulę. Odstawiamy na jakiś czas do lodówki. Schłodzone mięso formujemy na kotlety i smażymy po ok 3 min. z każdej strony. Po przewróceniu na drugą stronę na wierzchu każdego kotleta kładziemy plaster sera.
Pomidora i ogórki kiszone kroimy w plastry, natomiast czerwoną cebulę w krążki. Bułkę przekrajamy na pół i podgrzewamy (piekarnik, grill, patelnia – bez różnicy).
Pieczywo smarujemy majonezem, układamy sałatę, pomidor, kotlet, ogórek konserwowy, czerwona cebula, zamykamy posmarowaną majonezem górą bułki.