Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10426
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6013
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5318
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12863
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4605
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10426
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6013
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5318
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12863
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4605
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Wołowinę przyprawiamy solą, pieprzem, paprykami i dodajemy smażoną cebulę. Odstawiamy na jakiś czas do lodówki. Schłodzone mięso formujemy na kotlety i smażymy po ok 3 min. z każdej strony. Po przewróceniu na drugą stronę na wierzchu każdego kotleta kładziemy plaster sera.
Pomidora i ogórki kiszone kroimy w plastry, natomiast czerwoną cebulę w krążki. Bułkę przekrajamy na pół i podgrzewamy (piekarnik, grill, patelnia – bez różnicy).
Pieczywo smarujemy majonezem, układamy sałatę, pomidor, kotlet, ogórek konserwowy, czerwona cebula, zamykamy posmarowaną majonezem górą bułki.