Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 249
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104564
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9075
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 249
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104564
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9075
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Wołowinę przyprawiamy solą, pieprzem, paprykami i dodajemy smażoną cebulę. Odstawiamy na jakiś czas do lodówki. Schłodzone mięso formujemy na kotlety i smażymy po ok 3 min. z każdej strony. Po przewróceniu na drugą stronę na wierzchu każdego kotleta kładziemy plaster sera.
Pomidora i ogórki kiszone kroimy w plastry, natomiast czerwoną cebulę w krążki. Bułkę przekrajamy na pół i podgrzewamy (piekarnik, grill, patelnia – bez różnicy).
Pieczywo smarujemy majonezem, układamy sałatę, pomidor, kotlet, ogórek konserwowy, czerwona cebula, zamykamy posmarowaną majonezem górą bułki.